Znaczenie kolorów - kolory w kuchni

Znaczenie kolorów: Kolory w kuchni wpływają na aptetyt

Kuchnia to serce domu, w którym toczy się życie rodzinne oraz miejsce, gdzie przyrządzane są posiłki dla bliskich i gości. Dobierając odpowiednie kolory możemy się w niej zrelaksować lub dodać sobie energii. Chcesz jeść mniej – użyj niebieskiego koloru. Chcesz zachęcić niejadka do jedzenia – wybierz pomarańczowy.

Wielkanocne smaki

Wielkanocne smaki

Dla mnie Święta Wielkanocne to przede wszystkim aromaty chrzanu i wędzonki. Na zawsze chyba zapamiętam smak czerwonego barszczu, lekko zabielanego i doprawionego chrzanem. Nie może także zabraknąć cudownie pachnących kiełbas oraz wyjątkowego aromatu pasztetu. Poza tym Święta Wielkanocne to także bogate, wspaniałe i najdłuższe śniadanie w roku. Wtedy jest
czas na spotkanie z rodziną oraz kosztowanie wspaniałych wielkanocnych przysmaków.

Ruszyła kampania „Nie dla czadu”

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Państwowa Straż Pożarna rozpoczęły 9 listopada br. kampanię „Nie dla czadu”, której celem jest informowanie o zagrożeniach wywołanych tlenkiem węgla, a tym samym minimalizowanie ofiar śmiertelnych i podtruć wywołanych przez czad.

Według statystyk straży pożarnej, od początku roku odnotowano prawie 122 zgony osób spowodowane przez tlenek węgla, a blisko 1,5 tys. osób uległo podtruciu – poinformował podczas konferencji prasowej Wiesław Leśniakiewicz, komendant główny Państwowej Straży Pożarnej (PSP).

Komplet Glosa – ekskluzywne naczynia emaliowane produkowane przez firmę Emalia Olkusz S.A.

NOMINACJA „ZŁOTY OTIS 2012”, KATEGORIA ZDROWIE NA CO DZIEŃ

Kolekcja Glosa idealnie komponuje się z wnętrzami nowoczesnych i tradycyjnych kuchni oraz trafia w najbardziej wyrafinowane gusta wprowadzając do kuchni kolorystyczny akcent.

Smaczne

Witaminy i minerały w warzywach

Bez warzyw i owoców zdrowa kuchnia nie istnieje. Zamiast kupować importowane produkty w hipermarketach, korzystajmy z dobrodziejstw polskich upraw.

Liczne badania pokazały, że istnieje ścisły związek pomiędzy naszym samopoczuciem a tym, co jemy. Dieta bogata w owoce i warzywa może pomóc w ograniczeniu ryzyka zachorowań na wiele chorób, a także spowolnić naturalny proces starzenia organizmu.

Dezynfekcja czy sterylizacja

Dezynfekcja czy sterylizacja

Domowa sterylizacja to coś więcej niż zwykła dezynfekcja. W przeciwieństwie do niej, pozwala zabić niemal wszystkie odmiany szkodliwych mikrobów.

Rotawirusy, bakterie E. coli, Salmonella czy Klebsiella – ludzkie ręce i ciało oraz domowe pomieszczenia (kuchnia, łazienka) aż roją się od tych niebezpiecznych mikroorganizmów. Największymi ich skupiskami są: muszla klozetowa, lodówka czy kuchenny zmywak (jest na nim 70 razy więcej bakterii niż na podłodze). Nie wolno tych faktów lekceważyć. Dbałość o odpowiednią higienę pozwoli uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH