Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTIS”: 8 i 22 października 2020

Na początku września Kapituła Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” podjęła decyzję, że tradycyjna Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTS” – spotkanie środowiska ochrony zdrowia w Polsce – zostanie zamieniona na dwa mniejsze spotkania. Uroczyste wręczanie statuetek odbędzie się 8 i 22 października 2020 o godz. 16.00 w hotelu Sheraton. Laureaci Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” to osoby wybitne i nietuzinkowe. Na ich sukces składają się codzienna praca, wytrwałość, dążenie do celu. Serdeczną atmosferą kameralnych spotkań chcemy zrekompensować Laureatom ponad półroczne oczekiwanie na ceremonię wręczenia Nagród Zaufania „Złoty OTIS 2020”.

Żywienie chorych na nowotwory

Aż 70% chorych onkologicznie w trakcie chemio- i radioterapii odczuwa zmiany smaku czy nadwrażliwość na zapachy. Zaburzenia te z kolei mogą prowadzić do rozwoju niedożywienia. Żywienie chorych onkologicznych z zaburzeniami czucia smaku – tylko potrzeba czy realna konieczność?

Jak wynika z badań, zaburzenia odczuwania smaku mają niekorzystny wpływ na stan odżywienia. W konsekwencji prowadzą do zwiększonej utraty masy ciała chorych w porównaniu do grupy bez zaburzeń smaku.

Komplet Glosa – ekskluzywne naczynia emaliowane produkowane przez firmę Emalia Olkusz S.A.

NOMINACJA „ZŁOTY OTIS 2012”, KATEGORIA ZDROWIE NA CO DZIEŃ

Kolekcja Glosa idealnie komponuje się z wnętrzami nowoczesnych i tradycyjnych kuchni oraz trafia w najbardziej wyrafinowane gusta wprowadzając do kuchni kolorystyczny akcent.

Olej ryżowy

Olej ryżowy

Otrzymuje się go z nasion ryżu, a konkretnie z otrąb ryżowych (łusek), czyli odpadów stanowiących około 8 proc. nieprzetworzonych ziaren. Olej ryżowy, bo o nim mowa, to jeden ze zdrowszych olejów – zawiera jedynie 15-20 proc. tłuszczu.

Olej ryżowy ma charakterystyczny zapach i żółtawy kolor. Ocenia się, że jest to jeden z bezpieczniejszych i zdrowszych olejów w przemyśle spożywczym, a przemawia za tym bardzo wiele argumentów.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH