Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTIS”: 8 i 22 października 2020

Na początku września Kapituła Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” podjęła decyzję, że tradycyjna Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTS” – spotkanie środowiska ochrony zdrowia w Polsce – zostanie zamieniona na dwa mniejsze spotkania. Uroczyste wręczanie statuetek odbędzie się 8 i 22 października 2020 o godz. 16.00 w hotelu Sheraton. Laureaci Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” to osoby wybitne i nietuzinkowe. Na ich sukces składają się codzienna praca, wytrwałość, dążenie do celu. Serdeczną atmosferą kameralnych spotkań chcemy zrekompensować Laureatom ponad półroczne oczekiwanie na ceremonię wręczenia Nagród Zaufania „Złoty OTIS 2020”.
Problem wzdęć

Problem wzdęć

Towarzyszące wzdęciom objawy są dość krępujące, dlatego wiele osób wstydzi się poprosić o pomoc. Tymczasem istnieją środki, które pomagają złagodzić te dolegliwości. Wzdęcie to nieprzyjemne wrażenie pełności brzucha i jego rozdymania. Najczęstszym powodem tej dolegliwości jest gromadzenie się gazów w jelitach. Wzdęciom może towarzyszyć uczucie przelewania, a także inne nieprzyjemne dolegliwości, jak np. ból albo trudne do opanowania odbijanie czy puszczanie wiatrów. Wzdęcia narastają w ciągu dnia i stają się najbardziej dokuczliwe wieczorem. W nocy problem na ogół mija.

Dieta po nowotworze

Dieta po nowotworze

Pacjent po zakończeniu leczenia onkologicznego może zrobić bardzo wiele, aby zabezpieczyć się przed nawrotem choroby. Amerykański Instytut do Badań nad Rakiem przygotował 10 zasad, których powinni przestrzegać zarówno ci, którzy są rekonwalescentami, jak i ci, którzy starają się zapobiec rakowi.

Kaloryczny ekran

Im więcej programów telewizyjnych ogląda trzyletnie dziecko, tym więcej pije słodkich napojów i je niezdrowych przekąsek – informuje serwis “EurekAlert”.

Naukowcy z Harvardu przeprowadzili ankietę wśród matek 1203 dzieci zaangażowanych w Projekt Viva, dotyczący odżywiania ich pociech.

Okazało się, że każda dodatkowa godzina przed telewizorem odpowiadała zwiększeniu spożycia słodkich napojów i niezdrowych pokarmów, dającemu dodatkowe 46,3 kilokalorii dziennie. Jednocześnie spadało spożycie warzyw i owoców.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH