Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTIS”: 8 i 22 października 2020

Na początku września Kapituła Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” podjęła decyzję, że tradycyjna Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTS” – spotkanie środowiska ochrony zdrowia w Polsce – zostanie zamieniona na dwa mniejsze spotkania. Uroczyste wręczanie statuetek odbędzie się 8 i 22 października 2020 o godz. 16.00 w hotelu Sheraton. Laureaci Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” to osoby wybitne i nietuzinkowe. Na ich sukces składają się codzienna praca, wytrwałość, dążenie do celu. Serdeczną atmosferą kameralnych spotkań chcemy zrekompensować Laureatom ponad półroczne oczekiwanie na ceremonię wręczenia Nagród Zaufania „Złoty OTIS 2020”.

Lato w SPA

W czasie wakacyjnych miesięcy skóra jest narażona na działanie promieni słonecznych, klimatyzowanego powietrza, co wpływa
na nią niekorzystnie. Warto skusić się na profesjonalne zabiegi w salonach SPA, które poprawią nie tylko kondycję skóry, ale też nasze samopoczucie.

Zgaga i nadkwaśność

Zgaga i nadkwaśność

Nieregularny i stresujący tryb życia w połączeniu z niezdrową dietą negatywnie wpływają na zdrowie i powodują dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Najczęściej są to nadkwaśność żołądka i zgaga.

naturalne antydepresanty

Naturalne antydepresanty

Słońce, czekolada oraz nienasycone kwasy tłuszczowe to naturalne antydepresanty, które mogą pomóc w walce z depresją. Nie bagatelizujmy tej choroby i pamiętajmy, że lepiej jej zapobiegać niż ją leczyć.

Kiedy pali i piecze

Kiedy pali i piecze

Po pysznym smażonym posiłku czujesz, że dopadła cię niestrawność – odbija ci się, odczuwasz pieczenie i ból w gardle. Przez męczące palenie w przełyku masz wrażenie, że za chwilę zaczniesz zionąć ogniem. Te nieprzyjemne objawy to zgaga. Podpowiemy ci, jak sobie z nią poradzić.

Czekolada “uszczęśliwia” dzieci?

Naukowcy z Finlandii odkryli, że jedzenie czekolady przez kobiety w ciąży może powodować, że ich dzieci częściej się uśmiechają i są żywsze – donosi BBC.

Naukowcy przepytali 300 kobiet przed i po urodzeniu dziecka. Zauważyli, że te które spożywały w czasie ciąży czekoladę, częściej mówiły, że ich nowonarodzone dzieci ciągle się śmieją. Zdaniem naukowców odpowiedzialne za to mogą być substancje, które znajdują się w czekoladzie.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH