Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTIS”: 8 i 22 października 2020

Na początku września Kapituła Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” podjęła decyzję, że tradycyjna Gala rozdania Nagrody Zaufania „Złoty OTS” – spotkanie środowiska ochrony zdrowia w Polsce – zostanie zamieniona na dwa mniejsze spotkania. Uroczyste wręczanie statuetek odbędzie się 8 i 22 października 2020 o godz. 16.00 w hotelu Sheraton. Laureaci Nagrody Zaufania „Złoty OTIS” to osoby wybitne i nietuzinkowe. Na ich sukces składają się codzienna praca, wytrwałość, dążenie do celu. Serdeczną atmosferą kameralnych spotkań chcemy zrekompensować Laureatom ponad półroczne oczekiwanie na ceremonię wręczenia Nagród Zaufania „Złoty OTIS 2020”.
Orzechy włoskie czy nerkowce - które lepsze?

Orzechy włoskie czy nerkowce? Które z nich są zdrowsze?

Orzechy włoskie, nerkowce czy jakiekolwiek inne posiadają wyjątkowe właściwości. Różnorodność tych darów natury sprawia, że wykorzystując je w codziennej diecie możemy spodziewać się poprawy nie tylko swojego samopoczucia. Które orzechy będą najlepszym wsparciem dla mózgu i jakie inne korzyści płyną z sięgania po nie na co dzień?

dziadek i babcia zdrowe odżywianie dieta seniora

Dieta seniora: 10 zasad zdrowej kuchni

21 i 22 stycznia są szczególnie ważnymi datami – w tych dniach przypada Dzień Babci oraz Dzień Dziadka.  Przy tej okazji warto jest przypomnieć sobie zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania, które jest ważne w każdym etapie życia.  Oto dziesięć najważniejszych zaleceń żywieniowych dla osób starszych, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia.

ziemniak czy kartofel

Ziemniak czy kartofel? Jak je jeść by służyły zdrowiu i sylwetce?

Poczciwy ziemniak… większość Polaków nie wyobraża sobie bez nich tygodnia, a nawet dnia. Statystyki wykazały, że ziemniaki są lubiane przez 80% Polaków, a więc bardzo często goszczą na polskich stołach. Aż 77% ankietowanych spożywa je kilka razy w tygodniu, 14% natomiast je ziemniaki codziennie!

Ziemniak jedzony w zdrowej formie pozwoli zachować prawidłową masę ciała!

Kiszonki

Kiszonki – chwilowa moda czy stały powrót do tradycji?

Trend dbania o swoje ciało, nie tylko o jego wygląd, ale także o dietę przyjął się w Polsce na dobre. Chętnie sięgamy po lokalne warzywa i owoce ze sprawdzonych źródeł. Wracamy także do tradycyjnych metod przechowywania żywności – takich jak kiszonki i przetwory – przekonuje Aleksandra Damentko, dietetyk Banków Żywności i koordynator akcji „Kulinarnie Mocni”.

nienasycone kwasy tłuszczowe

Nienasycone kwasy tłuszczowe – czego jeszcze o nich nie wiesz?

Nienasycone kwasy tłuszczowe niosą ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jednak, póki co jeszcze nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak znaczący wpływ mogą mieć na nasz organizm. Wiodące instytucje zajmujące się zdrowym żywieniem w Polsce i na świecie nieustannie podkreślają, że powinny one dominować w codziennej diecie. To, dlaczego warto zadbać o ich źródła wyjaśnia ekspert kampanii “Poznaj się na tłuszczach”

motywacja

Motywacja, czyli 5 kroków, by zmienić swoje życie na lepsze

Dobre nawyki to sekret wielu ludzi, którzy osiągają założone cele, a co za tym idzie, odnoszą większe sukcesy niż ci, nad którymi złe przyzwyczajenia biorą górę. Na szczęście nigdy nie jest za późno na pracę nad sobą. Nie ma znaczenia w jakim jesteś wieku, jaki zawód wykonujesz czy jesteś singlem, czy żyjesz w związku. Z pewnością ważną rolę odgrywa tu motywacja.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH