Szanowni Państwo,
Ze względu na epidemię, ulegnie zmianie termin XVII Gali Nagrody Zaufania „Złoty OTIS”, planowanej pierwotnie na 16 kwietnia 2020.
O nowym terminie i miejscu dorocznej ceremonii, poinformujemy najszybciej jak będzie to możliwe.
Za niedogodności przepraszam, za zrozumienie dziękuję
Paweł Kruś, przewodniczący Kapituły Nagrody

Zdrowie na talerzu

System odpornościowy dziecka, zwłaszcza w okresie zimowo-wiosennym, wymaga troski i wsparcia. To właśnie on odpowiada za ochronę organizmu przed wirusami i bakteriami. Jednak to, czy będzie spełniał swoje zadanie, w dużej mierze zależy od codziennego menu naszych pociech. Co dawać maluchowi, aby zminimalizować objawy wiosennego przesilenia?

Kryzys związany ze zmianą pór roku, czyli tzw.

Jakie suplementy na początek ciąży?

Jakie suplementy na początek ciąży brać najlepiej?

Właściwą suplementację podczas planowania ciąży powinna rozważyć każda przyszła mama. Zarówno niedobór, jak i nadmiar takich składników jak kwas foliowy, kwasy tłuszczowe Omega-3, witamina D, wapń, jod, magnez czy żelazo, mogą być groźne dla zdrowia i rozwoju płodu. Jakie suplementy na początek ciąży warto włączyć do swojej diety?

evidas-witamina-d-konferencja

Witamina D: III Międzynarodowa Konferencja EVIDAS 2017

O znaczeniu witaminy D i jej wpływie na organizm człowieka z punktu widzenia różnych obszarów terapeutycznych, już po raz trzeci, mówić będą eksperci z Polski i zagranicy podczas III Międzynarodowej Konferencji pt. „Witamina D – minimum, maximum, optimum” w dniach 22-23 września 2017 r. w Warszawie. Wydarzenie organizowane jest pod patronatem European Vitamin D Association (EVIDAS).

warzywa i owoce sezonowe

Warzywa i owoce sezonowe – dla zdrowia, urody i szczęścia!

Lato to najlepszy sezon pod względem dostępności świeżych owoców i warzyw. To właśnie wtedy zaleca się włączenie do diety jak największej ich ilości. Warzywa i owoce sezonowe niosą ze sobą bowiem ogrom korzyści dla zdrowia. Zrezygnujmy z ciężkich potraw, a postawmy na lekkie i proste dania warzywno-owocowe. Polskie, sezonowe warzywa i owoce smakują równie dobrze jedzone na surowo jak i grillowane,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH