“La Cantina na zdrowie”
Pod takim hasłem rusza akcja profilaktyczna zorganizowana przez warszawską restaurację La Cantina. W ramach kampanii, w dniach 1-3.05, każdy może skorzystać z bezpłatnych badań profilaktycznych,a ich wynik skonsultować z dietetykiem oraz uzyskać informacje na temat zdrowego odżywiania i diety bezglutenowej.
Jedzenie to przyjemność, ale i wielka odpowiedzialność za siebie i za innych. Wystarczy kilka nierozważnych kroków, by rozregulować nasz organizm i zaledwie rok, by zrujnować zdrowie. Nie jesteś testerem. Zerwij ze schematami. Uwolnij się od popkultury, która zabija indywidualizm i twoje świadome wybory. Ty wyznaczasz kierunek i decydujesz o swoim miejscu w układance. Jeśli chwilowo się zagubiłeś La Catina pomoże odnaleźć powrotną drogę. Pamiętaj – zawsze masz wybór.
Zjadanie wszystkiego co popadnie grozi nowotworami, cukrzycą zawałem serca, w najlepszym wypadku problemy z zębami. Rośnie tzw. pokolenie Fast Death, dla którego śmieciowe jedzenie to potęga, a warzywa, owoce i zdrowe, pełnowartościowe mięso, to zbędny dodatek do życia. W efekcie Polacy cierpią z powodu niedoboru witamin B1, B2, B6, PP i C i z powodu nadmiaru tłuszczu i różnego rodzaju cukrów.
W wielu krajach świata ogłoszono już czerwony alert. W Polsce nastąpi to lada chwila, bo przybywa ludzi otyłych i chorych, którzy wymagają natychmiastowej hospitalizacji.
Czas to zmienić. Managerowie i właściciele restauracji śródziemnomorskiej La Cantina w Warszawie uruchamiają akcję profilaktyczną „La Cantina na zdrowie” na niespotykaną dotąd skalę. Przez cały rok specjaliści i lekarze będą doradzać warszawiakom, jak zmienić nawyki żywieniowe.
Na początek mieszkańców stolicy spróbujemy zarazić ideą slow food, bo przemyślany wybór ma znaczenie. Nie ma sytuacji bez wyjścia. Zawsze masz dwie możliwości, a twoja decyzja ma wpływ na to, jak chcesz się czuć i wyglądać. Slow, czyli wolnej, spokojniej, mądrzej.
Statystyki naukowe mówią, że około 15-20% ludzi na świecie ma problemy pokarmowe. Najczęstszą przyczyną jest uczulenie na gluten, które wywołuje wiele chorób. Blisko 360 tys. Polaków nie wie, że jest na niego uczulona.
W najbliższy czwartek (01.05), piątek (02.05) i w sobotę (03.05) zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z zawodową dietetyczką Iwoną Wicha, która wprowadzi warszawiaków i gości stolicy w tajniki zdrowej kuchni wolnej od glutenu i konserwantów. Dodatkowo każdy zostanie poddany specjalistycznemu badaniu, na podstawie którego specjalistka m.in. wychwyci procentową zawartość tłuszczu w organizmie. Podpowie co ze sobą łączyć w kuchni, by czuj się lepiej, bo detale mają znaczenie.
Akcja ma charakter non profit, a badania są bezpłatne. Startujemy już o 10.00.
Informacje na bieżąco znajdziecie na fanpage La Cantina na Facebooku.
Office of General PR manager LA Cantina Polska
e-mail: [email protected]
mobile : + 48 606 48 88 90